Uncle Tan Wildlife Adventures: Part 1


Innan vi gav oss ut på resan var nog Uncle Tan det vi såg fram emot mest. Nu, dagen efter det att vi återvänt från vår vistelse i djungeln kan vi säga att det verkligen levde upp till våra förväntningar. Vi längtar redan tillbaka.

Dag ett startade med pannkaksfrukost och undanstuvning av de stora väskorna som lades i tryggt förvar på vårt hostel i Sandakan. Därefter tog vi taxi till Sepilok där Uncle Tan har sitt kontor/bas/incheckningsplats. Vi skrev in oss och fick sedan ta del av en buffé, som avbröts av ett jävla skyfall och åska som gjorde oss en aning oroliga. Åska när man åker båt... uhm. Men det slutade ganska snart, som alltid när det regnar här borta. Vi fick information om vår vistelse och sedan bar det av på en skumpig busstur till en liten konstig hamn (brygga med typ tre båtar intill), här fick vi sätta oss i mindre båtar som tog oss upp för den slingrande bruna floden. På vägen blev vi överlyckliga över att se makaker (ganska snart tröttnade vi eftersom dom finns i tusentals längs floden, "wohoow ännu en makak"), gibbon samt fåglar av alla dess slag.


                               Gibbon :)


Båtarna stannade till mitt ute i ingenstans vid en liten brygga och en livsfarlig brant trappa. Längst uppe stod Uncle Tan's personal och välkommnade oss. Wohow! Vi fick te och kakor, program över vistelsen (igen) och blev tilldelade hyddor. Vi fick dela med en supertrevlig britt vid namn William (heter inte alla britter det?).


                                          Bryggan och trappan upp till Uncle Tan



                                                Dining area samt fotbollsplanen



                                              Vår mysiga hydda ^^



                                                  En aning spartanskt, men mysigt :)



                                                      Det lite omoderna badrummet ;)



                                             Dining area



                                                Gångbroar förenade de olika ytorna i lägret


Därefter var det dags för en ordentlig middagsbuffé till tonerna av personalens gitarr/ukulelespelande, bordstrummande och sång ("I'm Yours", "Zombie", "Maria", "What's up?", Muse (!!!) och mer lokala låtar som vi inte förstod, men som uppskattades lika mycket. Detta följdes av vår första utflykt, en båttur på floden i mörkret! I skenet av en spotlight fick vi se djuren som vistades längs med flodens stränder. En morgontrött civet, en irriterad uggla (skulle inte du bli arg om någon lös dig i ögonen i en kvart?), sovande makaker och fåglar samt en liten och en större krokodil!


                                   Personalen spelar och sjunger under middagen :)



                                Liten krokodil som vi lyckades se under vår sena båttur!


Tillbaka i lägret var det dags för att sova i våra mysiga hyddor. Vi somnade alla trötta till ljudet av regnskogens alla småkryp, grodor, apor och fåglar som sjöng vaggvisa för oss.



Vi fortsätter med Part 2 imorgon. Nu ska vi ha lördagsmys med godis, chips och film för klockan är faktiskt 21.00 här :)


Micka och Ida

Kommentarer
Postat av: Mamma/Svärmor

Det är så roligt att se alla fina bilder och veta att ni har det bra.
Här hemma är det ff kvalmigt så ett rejält åskväder hade inte skadat!
Ta hand om er!
<3 Älskar er <3

2012-07-07 @ 18:30:44
Postat av: Sofie

Ser helt underbart ut :) Älskar er <3

2012-07-10 @ 12:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0