Uncle Tan Wildlife Adventures: Part 2 + Sjukhus!


Efter en halvbra natts sömn och lite te och kaka åkte vi ut på en tiiiidig båttur på floden. Förhoppningarna var höga då det var sagt att detta var tiden då chansen att se orangutanger var som störst. Tyvärr såg inte vi några. Andra gruppen som var ute samtidigt gjorde det, men inte vi. Yey. Däremot fick vi se fina fåglar och makaker (...). Något besvikna möttes vi av en fantastisk frukostbuffé som höjde stämningen avsevärt! Efter frukosten var det dags att dra på sig djungel-outfiten bestående av gummistövlar (max använde tygskor eftersom han har så feta fötter), långbyxor och långärmad tröja för en 1,5 timma lång trekking. Guiden hade berättat att man sällan såg några djur under den här trekkingen då det redan blivit för varmt, men han utlovade insikt i sin kunskap om djungelns växter och dess användning, så trots värmen ville vi så klart med! Och varmt blev det! Har vi någonsin svettats så mycket?? Men även guiden tyckte det var ovanligt varmt vilket gjorde det mer okej för oss att klaga. Vi fick, som utlovat, lära oss om vad växter användes till, smaka på frukter och se diverse småkryp som dubbelfoting (kändes konstigt när den kröp på ens hand :3), larver, fjärilar, grodor och säkert annat vi glömt. Den första halvtimman var vi entusiastiska, men ganska snart började värmen bli för mycket och vi var alla oerhört lättade över när guiden åter igen tog oss ner till båten som väntade. Svalkande båtutflykt tillbaka till lägret!!




                                  Båtutflykt: Fågel<3


                          Trekking: Dubbelfoting!


                                  Trekking: Fjärilslarv


                                        På väg hem från trekking. Underbart!


Efter en lunch hade vi några timmars "free time". Vad passar bättre när man är ledig än att spela kort? Under vår lediga tid öppnade sig himlen och regnet öste ner medan åskan mullrade. Ganska snart vad det över, men luften kändes genast friskare. Efter ännu ett mål med te och kaka (mat led vi inte brist på) fick vi sätta oss i båten för ännu en svalkande båtutflykt. Den här gången fick vi se betydligt mer! Näsapor, näshornsfågel, utter, makaker (ja, nu också...), örnar, andra fåglar med mera. På väg tillbaka började det skymma och kolonierna av flygande hundar vaknade och flög ut i jakt på föda. Vilken syn när himlen fylldes av flera hundra flygande hundar! Ingen orangutang, men näsaporna var klart häftiga!




                                                    Båttur: Makaker


                                  Båttur: Näsapor


                                    Båttur: Näshornsfågel


                                  Båttur: Flygande hundar

Tillbaka i lägret fick vi ta del av kocken Lans kunskaper i en "cooking class with mr Lan". Vi fick se på medan Lan lagade till kvällens måltid medan andra i personalen stekte ett stort berg med kycklingvingar och fäsk (fisk för fan, aldrig sett Asterix?!). Kocken fixade en skål med ris garnerat med... någonting grönt, och gav den till Micka (wiiii I'm special!) eftersom hon var enda vegetarianen. Ida och Max tror kocken tyckte synd om henne. Micka känner sig bara speciell! Kocken var hur som helst duktig på att laga mat, även vegetariskt!
Kvällen avslutades med en "night trekking" i djungeln runtom campet. På med stövlar/tygskor sprayade med myggmedel (?), långbyxor och långarmat, ficklampa i högsta hugg och rejäla duschar med myggmedel and off we go! Samma guide som under tidigare trekking, vilket uppskattades! Vi hann inte ens utanför campet innan guiden (som vi döpt till mowgli) stack in handen i ett träd och drog ut en skorpion. Max vågade hålla i den, inte vi andra. Vidare fick vi se grodor, spindlar, sovande fåglar av olika slag och mygg. Max stiftade även bekantskap med "Fire ants" ("Woop", sa max. Okej, det gjorde han inte...). Vi hade fått höra att dom gjorde ont... det gjorde dom tydligen :/ Myggmedel på skorna fungerade alltså inte, vilken bluff! Bortsett detta var det jäkligt kul att traska runt i den mörka djungeln!



                               Cookingclass with Mr Lan

                               Nattrekking: Skorpion


                                    Nattrekking: Fågel :)

Tillbaka till lägret och sova inför morgondagen. Micka vaknade dock vid 3-tiden och behövde besöka damrummet (hahaha). Minns ni bilderna från lägret? Alla gångbroar? Vi hade superlångt till toan, så Micka drog med sig sin vapendragare Max som skydd mot eventuella "fire ants". Hellre honom än mig, tänkte Micka, och dom gillade ju uppenbarligen honom. Oh well, de överlevde båda två.

Sista delen imorgon, stay tuned! :D


Rolig händelse från idag (som ju inte var dag två Uncle Tan om ni inte förstod det... vi är ju tillbaka i Sandakan egentligen) var när vi efter lunchtid skulle gå tillbaka till boendet och Max plötsligt mådde riktigt illa (hans mage hade inte mått bra under förmiddagen heller) och till slut fick lägga sig ner på gatan snurrig, svettig, förvirrad och illamående med enorma magsmärtor. Okej, inte så roligt kanske... Men tack och lov fick vi hjälp av ett gäng fransmän som hjälpte oss att fixa vatten samt taxi, medan Ida sprang efter försäkringspapper och pass och Micka satt handlingsförlamad jämte Max. Nu vet vi hur akuten ser ut här i Sandakan. Inte så spännande som man kan tro, men väldigt trevlig personal och en bra läkare som trodde att det var vätskebrist och skickade hem oss igen med rekommendationen att Max skulle dricka mycket och få i sig vätskeersättning. Vi blev verkligen lättade över att det inte var någonting värre eftersom Micka och Ida genast börjat tänka på Malaria när Max sjönk ihop på gatan. Such a dramaqueen! Resten av dagen har det varit vila med mycket vatten och Arkiv X. Ida och micka ska strax ut och köpa yoghurt, vitt bröd (what else?) och kanske något annat pålägg än sylt eller honung.


Micka och Ida

Kommentarer
Postat av: Mamma/Svärmor

Skönt att det har ordnat sig med Max! Men han kan väll låta bli färska grönsaker hedanefter.
Idag har jag kört mormor och hennes vapendragare Inez till Rasta där dom skulle hoppa på en buss för vidare transport till Bodensjön. Låter härligt det också.
Själv ska jag ta mig en tur till veterinären med Tina....
Ni får ha det så gott och ta hand om er!
Älskar er!
Puss o kram

2012-07-09 @ 13:03:57
Postat av: Sofie

Läskig skorpion men ändå häftig!
Gulligt att kocken fixa mat till dig Micka, you're so special ;)

Säger som mamma, skönt att det ordnade sig med Max och hoppas han mår bättre nu!
Älskar er! <3

2012-07-10 @ 13:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0