Update!

 
Nu har vi äntligen ett internet som fungerar igen efter några dagar på ett boende vars wi-fi inte ville nå upp till vårt rum, det är därför vi inte bloggat så bra de senaste dagarna.
 
I onsdags begav vi oss som sagt till Gomanting Caves som ligger en bra bit utanför Sandakan. 2,5 timmar med buss tog det, långt ut i ingenstans. Väl där så fick vi gå en liten bit i djungel för att komma till den enorma grottan. Man kände sig inte speciellt stor när man gick runt där inne och kollade upp mot taket på fladdermössen som flög runt (sover inte fladdermöss på dagen?). Mörker, äcklig lukt, fladdermusbajs och kackerlackor överallt, men helt klart värt det! Ingen av oss har varit inne i någon liknande grotta förut så det var en häftig upplevelse :)
 
 
 
 
 
Torsdagen (Max födelsedag!) spenderade vi på en buss. Inte riktigt hela dagen, men 7,5 timmar. Det var dags för oss att lämna Sandakan för att åka till Semporna, en liten stad som folk enbart besöker för att dyka. Vi åkte hit för att snorkla och bada. Första boendet vi kom till var helt okej. Vi fick besök av en kackerlacka som Micka döpte till Manne. Max döpte han till äckelkackan.
 
Efter en natts sömn på kuddar hårda som tegelstenar gav vi oss iväg till ön Sibuan för bad och snorkling. Vädret var på vår sida med sol och värme så det var härligt att åka båt en stund! Vi delade båt med tre män från Kazakstan som skulle lära dykträna. Så vi fick snorkla runt för oss själva medan de andra höll sig en bit bort. Vi såg jättemånga olika fiskar, stjöstjärnor, musslor och jättemycker koraller (dock var många döda men det fanns en del fina levande) och lite annat. Den här ön är inte den finaste eller "bästa" för dykning och snorkling men jag är väldigt nöjd med turen ändå!
 
 
 
 
 
Igår, lördag, bytte vi boende till Dragon Inn så nu bor vi i trähus som står på pålar i vattnet. Häftigt!
Imorgon ska vi åka till en ö som heter Mabul och snorkla. Den ön är den näst bästa här (efter Sipadan) för dykning och snorkling så det ser vi fram emot :)
Hoppas allt är bra där hemma!
/Ida

Kommentarer
Postat av: Mamma/Svärmor

Åh vad underbart det ser ut.
Håller med Max ang kackerlackor: DOM ÄR SKETÄCKLIGA!!!!!!

Ha det bäst!
Älskar er!!!!
Ta hand om er!
Längtar tills ni kommer hem!

2012-07-15 @ 12:48:53
Postat av: Sofie

Mycket buss blev det :) ser riktigt härligt ut med både grottan och strandbilderna, skulle också vilja snorkla :)
Nu är semestern slut för min del :( ska jobba natt nu tills torsdag. Pelle är ledig en vecka till. Just nu är vi på väg till banken och ska prata bolån, så vi kanske kan hitta oss en bostadsrätt eller så.. Idag handlar det väll mest om allmän info om hur det funkar så vi vet allt om vi skulle hitta nått. Vi får väll se om vi får låna nått ;) för övrigt så är allt bra, regnar här idag!
Älskar er!! <3

2012-07-16 @ 12:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0